Газета з базару або базарна агіткампанія

5 жовтня, йдучи вулицею Красіна у Коростені, зазирнув на місцевий базар. Перше, що впало в око, розкидані газети на асфальті поміж рядами з базарним крамом. Підняв. Це був інформаційний вісник «Ми Українці» зі слоганом «Українцям – мир і справедливість!». Газета, яку розповсюджує кандидат у народні депутати по 64-му виборчому окрузі Андрій Озерчук. Так і є. У вихідних даних – замовник Андрій Озерчук. Відповідальний за випуск — вірний друг і соратник Андрія Озерчука Іван Камінський. Нині він працює головним лікарем Коростенської ЦРП та є членом президії Коростенської районної ради.

Варто зазначити, що сам Іван Камінський, як і Андрій Озерчук, якого він підтримує зараз, вже балотувалися на минулих виборах-2012 до Верховної Ради. Тоді Озерчук йшов так само по 64-му округу, але на той час ще від ВО «Батьківщина». Камінський же балотувався по виборчому округу №62, маючи підтримку безпосередньо Віктора Медведчука. На той час Камінськийбув заступником обласної громадської організації «Молодь – ініціатор реформ» («МІР»)http://www.1.zt.ua/themes/politika/golovoyu-luginskoyi-rda-na-zhitomirshchini-priznachayut-lyudinu-medvedchuka.html, яка активно підтримувала колишнього есдека.

Нині ж Озерчук балотується від «Народного фронту», оскільки був вигнаний з лав ВО «Батьківщина» після проведення внутрішньої люстраціїhttp://versii.com/news/313490/. Камінський його в цьому активно підтримує, працюючи не тільки над випуском газети, але й активно дописуючи в інші засоби масової інформації. Варто лише забити в пошуковики прізвище Камінський і одразу знаходяться його журналістські статті, зокрема на сайті «Обозреватель».

Отже, перша сторінка газети з базару виглядає так:
 
 Найдивнішим виглядає акцент на люстрацію від людини, яка сама цю люстрацію не пройшла.

«Когда после Революции Достоинства Юлия Владимировна вышла из тюрьмы и к ней донесли информацию о таких «озерчуках», которые предали партию, было принято решение провести очищение в партийных рядах. В августе этого года первый заместитель главы центрального штаба «Батьківщини» Иван Кириленко отчитался, что по результатам люстрационных проверок из партийных рядов было исключено свыше 700 депутатов разных уровней. В целом, количество исключенных из партии членов превысила 1,5 тысячи человек.

Таким образом, Андрей Озерчук не ушел из рядов «Батьківщини», как он об этом сейчас рассказывает. А был бесславно изгнан из партии после проведения в ней внутренней люстрации, поскольку не отвечал критериям порядочности и честности. В партии его считают предателем и приспособленцем. Исходя из этого, вместе со своим «политическим отцом» Сергеем Пашинским Озерчук был вынужден изменить свой политический окрас и во время нынешней парламентской кампании искать прибежище у новой политической силы – «Народного фронта».

Теперь Андрей Озерчук подает себя под новым соусом. Но суть, как известно, от этого не изменилась...», — пишуть «Версии»http://versii.com/news/313490/ .
 
Так що тут, як на мене, ще питання, після чого руки мити? Після чесної люстрації, яку пропагує Озерчук, чи після взяття до рук газети, яку випускає людина, яка сама не відповідає критеріям моральності та доброчесності?

Одначе це питання до Люстраційного комітету Житомирщини. Моє завдання – показати, яку агітпродукцію готують кандидати в народні депутати.

Центральний матеріал на першій шпальті «Антон Геращенко оголосив ініціативу «Стоп підкуп». У ній йдеться про те, що радник міністра внутрішніх справ створив групу у ФБ «Стоп підкуп», на яку пропонується повідомляти всі факти підкупу та інших порушень на виборах. Ймовірно, публікуючи цей матеріал, Озерчук і Камінський намагались доєднатися до когорти патріотичних громадян і борців з корупцією. Водночас, хочу повідомити, що я уже розмістив у фейсбуці у цій групі ці фото:

 На фото — довірена особа і соратник Андрія Озерчука Іван Камінський 29 вересня, тобто на той момент, коли Озерчук вже був зареєстрований кандидатом у народні депутати, під час відзначення Дня бібліотек у Коростенському районному будинку культури роздає бібліотекарям подяки від кандидата в народні депутати і конверти з грошима. І що це, як не прямий підкуп виборців, за який світить від 2 до 5-ти? І що це, як не прямий привід кричати про пряме порушення виборчого законодавства і закликати на допомогу радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, який між іншим теж балотується від «Народного фронту»? Тут я лише можу подякувати Озерчуку і Камінському за те, що опублікували у своїй газеті, куди я можу звернутися з цими фотографіями.

Можливо, я б навіть би не згадав про цей факт і не став би у повсякденному житті виносити ці фото на розсуд громадськості, якби Андрій Озерчук так нахабно не викривлював дійсність, закликаючи ловити за рукав міфічних корупціонерів при цьому, що сам є корупціонером реальним

На другій шпальті газети розміщено матеріал про те, як громадськість округу висунула Андрія Озерчука єдиним демократичним кандидатом від демократичних сил на цих виборах. Під зверненням УСІЄЇгромадськості округу підписалися аж чотири особи.
 
Я не сумніваюся в автентичності цих підписів. А от у тому, що це ВСЯгромадськість округу – сумніви є

Третя шпальта газети Андрія Озерчука присвячена його головним конкурентам на цьогорічних позачергових виборах – Володимиру Пехову і Володимиру Арешонкову. Про них окремі статті. Про Володимира Пехова написав особисто лікар Іван Камінський. Статтю про Володимира Арешонкова передрукували з сайту «Цензор.нет». Я зайшов за цим посиланням на сайт «Цензор.нет». Там дійсно є подібний текст, але російською мовою і в значно скороченому вигляді. Тобто, цього тексту на сайті, на якій посилаються у газеті, немає. Питання до відповідального за вихід газети Івана Камінського: самі дописували чи хтось допоміг?

 
Між іншим, третя шпальта дуже показова. Яскраво видно, кого насправді боїться Андрій Озерчук під час виборів-2014 – це Володимира Пехова і Володимира Арешонкова, які мають набагато вищий рейтинг і довіру виборців.

Але Арешонкова, ймовірно, Озерчук боїться навіть більше, ніж Пехова. Четверта (остання шпальта) – так би мовити, контрольний удар Арешонкову за його співпрацю з режимом Януковича і нинішнє балотування впровладних сил.

В цілому ж, газета, яку я знайшов на базарі, цілком виправдала змістом своє місцезнаходження — базарна газета.

Громадський діяч, журналіст Сергій Наріжний

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте